Voor  praktijkmensen, dóór praktijkmensen cursussen waar je écht iets aan hebt ....

Masterclass

Start: donderdag 21 november 2024; de 3 overige cursusdagen in februari, maart en april 2025 worden via een datumprikker in goed overleg vastgesteld

Masterclass persoonlijke effectiviteit en leiderschap

Note: all courses and the Masterclass can be given in English – inhouse only (webinars online as well)

De Masterclass
Deze Masterclass persoonlijke effectiviteit is speciaal ontwikkeld voor alle stafmanagers en professionals, en bestaat uit 3,5 dagen. Voor ethics en compliance professionals en bedrijfsjuristen met compliance taken die hun gereedschap willen uitdiepen. Bedoeld voor professionals die zich gedurende een aantal dagen onder leiding van zes ervaren professionals in een groep gelijkgestemden willen verdiepen in hun vaardigheden alsook oefenen met acteurs. Professionals die willen stilstaan bij vragen als “hoe verbreed ik mijn vaardigheden teneinde nog effectiever te worden”, “hoe verhoog ik de effectiviteit van mijzelf en mijn aanpak” en “wat kan ik leren van heel veel good en best practices van grote(re) organisaties”.

De Masterclass helpt jou om een brug te slaan van de functie van professional naar de positie van trusted advisor en verdiept jouw persoonlijke inzichten en vaardigheden om met de moeilijkste managers en de meest delicate ethische dilemma’s om te kunnen gaan. Onder leiding van ervaren trainers, die zelf ook in het vak werken, verbeter je, aan de hand van concrete casuïstiek, jouw vermogen om je als een volwaardig gesprekspartner van bestuur, hoger management en de eerste lijn te positioneren.

De Masterclass levert een certificaat van deelname van De Compliance Academie op met 25 PE/PO punten. De 30 cursisten uit de eerste vier leergangen beoordeelden die met een bijna een 9 (citaten en aanbevelingen zie hierna).

Doelgroep
Doelgroep: professionals/managers van Legal, HR, ICT, Finance, Audit, R&D, Privacy, (senior) compliance and ethics officers, advocaten en bedrijfsjuristen, allen met ten minste een aantal jaren ervaring, die inhoudelijk bij zijn in hun vak en die zich realiseren dat om nog effectiever te kunnen worden het niet alleen gaat om nog meer kennis, maar vooral ook om:

 • meer vaardigheden en zelfinzicht, inzicht in de ander,
 • meer inzicht in irrationele processen,
 • het ontwikkelen van een breder of nieuw perspectief door te werken met zes ervaren docenten, acteurs en mede-deelnemers uit andere sectoren.

Werkwijze
De leergang bestaat uit 3,5 zeer volle dagen: eenmaal een halve dag webinars en drie dagen fysiek bij elkaar (de twee webinars worden online gegeven). Voorafgaand vindt er een persoonlijke telefonische intake van (max.) 1 uur plaats waarbij jouw persoonlijke leerdoelen geïdentificeerd worden. Met deze leerdoelen, die je middels een SWOT analyse met jouw manager vastlegt, wordt waar mogelijk rekening gehouden tijdens de dagen zelf.

Aan het einde van de Masterclass presenteer jij op de laatste middag jouw leermomenten en plan van aanpak, zowel voor de deelnemers alsook (daarna inhouse) voor jouw manager. Gedurende de Masterclass is er alle ruimte om met de begeleiders van de Masterclass, Roland Notermans en Anton-Pieter van Logtestijn, individueel te sparren (coaching via skype/Teams of telefonisch) over de opleiding, de leerwensen of eventuele ontwikkelingen op het werk.

De opleidingsdagen zijn zeer interactief van aard. Waar nodig wordt aandacht besteed aan theorie, maar het is vooral een praktijkgerichte opleiding, waarbij van deelnemers verwacht wordt dat ze ook eigen casuïstiek inbrengen (uiteraard vertrouwelijk). Voor ieder dagdeel krijgen deelnemers literatuur toegestuurd en worden aan de deelnemers enkele gerichte huiswerkvragen gesteld, die dan weer terugkomen op de dag zelf.

De Leergang kost EURO 1499 ex BTW (3,5 dagen in totaal), maar jouw organisatie mag zelf de kosten naar believen verdelen over 2024 en 2025 (want de intake, kennismakingssessie en eerste cursusdag beginnen al in 2024), mits dat bij jullie is toegestaan (bij ons wel; alles in 1 jaar betalen kan dus ook).

Klik hier voor de laatste brochure: 2023-2024-Masterclass persoonlijke effectiviteit en leiderschap-v1 of klik hier om je aan te melden!

Of bel gerust eerst (065494377) om te overleggen of dit precies aansluit bij JOUW behoeften!

P.S. Wij geven deze Masterclass inmiddels ook inhouse voor staf professionals.

Deel dit :

Bel mij gerust om te overleggen of dit aansluit bij jouw behoeften: het is gratis! Mijn nummer is: 0654914377

Ervaringen van eerdere cursisten

Tenslotte enkele citaten van cursisten uit de eerste twee edities van deze Masterclass:

“Een topcursus. Interactief met volop ruimte voor dialoog en discussie. Ik heb veel persoonlijk inzichten opgedaan en daarnaast ook nuttige tips gekregen die ik meteen in de praktijk kan inzetten. Bedankt voor een zeer complete Masterclass. “

  Carina Vollebregt

  Pon

  De leergang is erg inspirerend, gaf mij een beter inzicht in mijzelf maar ook in anderen. De trainers zijn geroutineerd in hun vak, weten waar vaak knelpunten liggen en geven zeer waardevolle tips. Alle facetten van compliance worden besproken om jezelf effectiever in je vak te laten zijn

   Carlijn Dudok van Heel

   Atradius

   Zeer aansprekend, verdiepend, verbredend, effectief in een interactieve en ‘veilige’ setting. Een aanrader!

    Marcel Wesdorp

    ZLM Verzekeringen

    Deze Masterclass heeft mij veel inzichten gegeven door de grote mate van interactie en confrontatie met mijn eigen houding en gedrag. Heel erg waardevol!“

     Sofie Smit

     NS

     Heel mooie mix van persoonlijke ontwikkeling, inzichten in culturele en psychologische aspecten alsmede praktische inzichten in de beheersing van compliance risico’s.

      Marjan Lamberts

      Koninklijke Ahrend

      Theorie en oefenen met trainingsacteurs in een veilige setting: je krijgt een spiegel en handreikingen om zelf verder mee te kunnen. Kennis en vaardigheden opdoen tegelijk!

       Sandra Bos

       NS

       Deze Masterclass geeft stof tot nadenken, buiten de oefeningen die meer inzicht geven in eigen stijl is er veel ruimte voor interactie met trainers en medecursisten. Deze mogelijkheid tot sparren met peers geeft waardevolle inzichten zodat je niet het wiel opnieuw hoeft uit te vinden maar ook bevestiging van zaken waar je al wel op de goede weg bent. Daarmee vooral een aanrader voor compliance personen die in hun eentje of in een heel klein team in die tweede lijn zitten.

        Aimee Kock

        Loyens&Loeff

        Tijdens de Masterclass word je zeker voorzien van nieuwe tooling waarmee je je gereedschapskist kunt uitbreiden om je persoonlijke effectiviteit te verhogen.

         Jeroen Jongenelen

         KPN

         “Ik vond het ontzettend leuk, leerzaam en inspirerend om te leren van de diverse gastsprekers tijdens de Masterclass én van de interactie met elkaar. Het programma is boeiend van het begin tot het eind.”

          Adviseur Integriteit en Compliance
          Adviseur Integriteit en Compliance

          Grote organisatie Infrastructuur

          “De Masterclass is een goede mix van persoonlijke vaardigheden, het kennismaken met verschillende frameworks en modellen en hoe deze effectief toegepast kunnen worden. Door de achtergronden van de verschillende sprekers gaf elke sessie weer nieuwe inzichten. De Masterclass heeft mij geholpen om op een andere manier naar problemen te kijken en nieuwe oplossingen te verkennen. Voor iedereen die twijfelt: meteen boeken!”

           Rosanne Pouw
           Rosanne Pouw

           ICT Security Officer SURF

           De Masterclass Compliance heeft mij praktische softskills bijgebracht die uitermate geschikt zijn gebleken in de praktijk bij het voeren van moeilijke gesprekken!

            Thimo van Emstede
            Thimo van Emstede

            Data Protection Officer TBAuctions

            Iedereen is gebaat bij efficiënt werken, maar zeker ook de compliance officer. Ik heb in de masterclass geleerd hoe ik binnen een bedrijf effectiever kan communiceren over gevoelige onderwerpen. Ik heb daarbij mezelf beter leren kennen, maar kan mij nu ook nog makkelijker verplaatsen in de ander. Ik heb veel plezier van wat ik toen heb geleerd.

             Henriette Strating
             Henriette Strating

             Hoofd Compliance en Integriteit TenneT

             Korte Vraag

             Dag,

             jij zou mij enorm helpen indien jij zou aangeven wat jouw grootste compliance-behoefte is de komende 6 maanden, qua webinars, cursussen, documenten of advies. Dag mag uiteraard anoniem. Wil jij aub jouw antwoord hier typen:………….?

             En indien jij jouw emailadres achterlaat dan stuur ik jou nog iets van waarde toe!

             Alvast veel dank!

             😊

             Roland