Voor  praktijkmensen, dóór praktijkmensen cursussen waar je écht iets aan hebt ....

Compliance Masterclass

22 november 2021, en 17 januari 2022 (3e dag alsmede 2 webinars in overleg met de cursisten)

Masterclass compliance: effectiviteit en persoonlijk leiderschap

De leergang
Deze Masterclass effectiviteit voor compliance professionals is speciaal ontwikkeld voor ethics en compliance officers en bedrijfsjuristen met compliance taken die inmiddels twee of meer jaar ervaring hebben en die zich gedurende een aantal (mid-)dagen onder leiding van zes ervaren professionals in een groep gelijkgestemden willen verdiepen in hun vak. Professionals die willen stilstaan bij vragen als “hoe verbreed ik mijn vaardigheden teneinde nog effectiever te worden”, “hoe verhoog ik de effectiviteit van mijzelf en mijn compliance programma” en “wat kan ik leren van heel veel good en best practices van grote(re) organisaties”.

De Masterclass helpt jou om een brug te slaan van de functie van compliance professional naar de positie van trusted advisor en verdiept jouw vaardigheden om met de meest delicate ethische of moreel lastige dilemma’s om te kunnen gaan. Onder leiding van ervaren trainers, die zelf ook in het vak werken, verbeter je, aan de hand van concrete casuïstiek, jouw vermogen om je als een volwaardig gesprekspartner van bestuur, hoger management en de eerste lijn te positioneren.

De Masterclass levert een certificaat van deelname van De Compliance Academie op met 25 PE/PO punten. De 9 cursisten uit de eerste leergang beoordeelden die met een zeer ruime 8,5 (citaten en aanbevelingen zie hierna).

Doelgroep
Doelgroep: compliance professionals, (senior) compliance en integrity officers en bedrijfsjuristen met compliance-taken met ten minste 2 a 3 jaar ervaring in ethics en compliance, die inhoudelijk bij zijn in hun vak en die zich realiseren dat om nog effectiever te kunnen worden het niet alleen gaat om nog meer kennis, maar vooral ook om:

 • meer vaardigheden en zelfinzicht, inzicht in de ander,
 • meer inzicht in irrationele processen,
 • het ontwikkelen van een breder of nieuw perspectief door te werken met zes ervaren docenten, acteurs en mede-deelnemers uit andere sectoren.

Werkwijze
De leergang bestaat uit 3,5 zeer volle dagen: eenmaal een halve dag webinars en drie dagen fysiek bij elkaar (de twee webinars zijn op 15 november ‘s middags). Voorafgaand vindt er een persoonlijke telefonische intake van (max.) 1 uur plaats waarbij jouw persoonlijke leerdoelen geïdentificeerd worden. Met deze leerdoelen, die je middels een SWOT analyse met jouw manager vastlegt, wordt dan zo concreet mogelijk rekening gehouden tijdens de dagen zelf.

Aan het einde van de Masterclass presenteer jij op de laatste middag jouw leermomenten en plan van aanpak, zowel voor de deelnemers alsook (daarna inhouse) voor jouw manager. Gedurende de Masterclass is er alle ruimte om met de begeleiders van de Masterclass, Roland Notermans en Anton-Pieter van Logtestijn, individueel te sparren (coaching via skype/Teams of telefonisch) over de opleiding, de leerwensen of eventuele ontwikkelingen op het werk.

De opleidingsdagen zijn interactief van aard. Waar nodig wordt aandacht besteed aan theorie, maar het is vooral een praktijkgerichte opleiding, waarbij van deelnemers verwacht wordt dat ze ook eigen casuïstiek inbrengen (uiteraard vertrouwelijk). Voor ieder dagdeel krijgen deelnemers literatuur toegestuurd en worden aan de deelnemers enkele gerichte huiswerkvragen gesteld, die dan weer terugkomen op de dag zelf.

De Leergang kost EURO 1499 ex BTW,maar jouw organisatie mag zelf de kosten verdelen over 2021 en 2022 (want de cursusdagen vinden in beide jaren plaats).

Klik hier om de pdf versie van de Masterclass te bekijken en te downloaden (maar let op: op verzoek van een aantal cursisten gaan we de 3e dag samen met elkaar in 2022 inplannen; bel dus aub even over de exacte data voor deze Masterclass; 1 november wordt verzet naar de 22e) of klik hier om je aan te melden!

Deel dit :

Bel mij gerust om te overleggen of dit aansluit bij jouw behoeften: het is gratis! Mijn nummer is: 0654914377

Ervaringen van eerdere cursisten

Tenslotte enkele citaten van cursisten uit de eerste editie van deze Masterclass:

“Een topcursus. Interactief met volop ruimte voor dialoog en discussie. Ik heb veel persoonlijk inzichten opgedaan en daarnaast ook nuttige tips gekregen die ik meteen in de praktijk kan inzetten. Bedankt voor een zeer complete Masterclass. “

  Carina Vollebregt

  Pon

  De leergang is erg inspirerend, gaf mij een beter inzicht in mijzelf maar ook in anderen. De trainers zijn geroutineerd in hun vak, weten waar vaak knelpunten liggen en geven zeer waardevolle tips. Alle facetten van compliance worden besproken om jezelf effectiever in je vak te laten zijn

   Carlijn Dudok van Heel

   Atradius

   Zeer aansprekend, verdiepend, verbredend, effectief in een interactieve en ‘veilige’ setting. Een aanrader!

    Marcel Wesdorp

    ZLM Verzekeringen

    Deze Masterclass heeft mij veel inzichten gegeven door de grote mate van interactie en confrontatie met mijn eigen houding en gedrag. Heel erg waardevol!“

     Sofie Smit

     NS

     Heel mooie mix van persoonlijke ontwikkeling, inzichten in culturele en psychologische aspecten alsmede praktische inzichten in de beheersing van compliance risico’s.

      Marjan Lamberts

      Koninklijke Ahrend

      Theorie en oefenen met trainingsacteurs in een veilige setting: je krijgt een spiegel en handreikingen om zelf verder mee te kunnen. Kennis en vaardigheden opdoen tegelijk!

       Sandra Bos

       NS

       Deze Masterclass geeft stof tot nadenken, buiten de oefeningen die meer inzicht geven in eigen stijl is er veel ruimte voor interactie met trainers en medecursisten. Deze mogelijkheid tot sparren met peers geeft waardevolle inzichten zodat je niet het wiel opnieuw hoeft uit te vinden maar ook bevestiging van zaken waar je al wel op de goede weg bent. Daarmee vooral een aanrader voor compliance personen die in hun eentje of in een heel klein team in die tweede lijn zitten.

        Aimee Kock

        Loyens&Loeff

        Tijdens de Masterclass word je zeker voorzien van nieuwe tooling waarmee je je gereedschapskist kunt uitbreiden om je persoonlijke effectiviteit te verhogen.

         Jeroen Jongenelen

         KPN