Voor  praktijkmensen, dóór praktijkmensen cursussen waar je écht iets aan hebt ....

Compliance Webinar

Een compliance webinar dat jou echt gaat helpen!

Compliance webinars

De Compliance Academie biedt momenteel zes verschillende online webinars aan.

Note: all courses and webinars can be given in English – inhouse

Waarom een compliance webinar?

Meer dan 100 aanbevelingen

Mag je dit missen? Nu niet aarzelen maar gewoon doen. Kijk naar de meer dan 100 aanbevelingen voor de cursussen van De Compliance Academie op mijn linkedin profiel.

Meer dan 2000 anderen gingen jou al voor 🙂

Compliance Webinar

SpeakUp cultuur ipv klokkenluiden: hoe kom je daar?

Dit webinar geeft antwoord op de vraag: waarom is een veilige doe-je-mond-open cultuur zo belangrijk en moet je het woord ‘klokkenluiden’ altijd vermijden? Waarom moet je anoniem melden en door derde partijen wel mogelijk maken? Hoe help je jouw eigen leidinggevenden het beste? Hoe kom je van bespreekbaar maken naar aanspreken? Wat zijn de laatste benchmarks, hoeveel meldingen zou ik eigenlijk mogen verwachten, en hoe komen we daar? En wat moeten we nu al doen om aan de Europese richtlijn over klokkenluiden en het laatste wetsontwerp Wet Bescherming Klokkenluiders te kunnen voldoen? In dit webinar krijg je antwoord op die vragen. En méér.

Compliance Webinar

Onderzoeksprotocol en interne onderzoeken doen

Dit webinar geeft antwoord op de vraag: waarom vindt het Huis voor Klokkenluiders een Onderzoeksprotocol eigenlijk een MUST? Hoe ziet zoiets er uit en wat zou er in moeten staan? Waarom is het vooral belangrijk voor elke medewerker en organisatie en de behoefte aan transparantie? En waarom zou elke organisatie daarnaast een handboek interne onderzoeken moeten hebben? Hoe ziet zoiets er dan uit? Waarom kan dat heel veel ellende voorkomen? Wat zijn de 6 principes waaraan elk intern onderzoek moet voldoen? We gaan naar veel good en best practices kijken van andere organisaties; horen en zien wat wel en niet werkt.

Compliance Webinar

Soft controls, hard controls, nudges

Dit webinar geeft antwoord op de vraag: waarom hebben we naast hard controls ook soft controls nodig? Wat zijn het, en hoe kun je die het beste introduceren in jouw eigen organisatie? Wat kunnen we leren van heel veel voorbeelden bij andere organisaties? Wat zijn nudges, en hoe zet je die optimaal in om de effectiviteit van jouw eigen compliance programma te verhogen? Wat kunnen we leren van Nobelprijswinnaars Richard Thaler en Daniel Kahneman? Veel tips, voorbeelden en inzichten in dit intensief webinar!

Compliance Webinar

Anti-corruptie

Het compliance webinar anti-corruptie is een korte online sessie om te achterhalen wat je nu in de praktijk allemaal zou moeten doen om corruptie terug te dringen, om pro-actief de cultuur te verbeteren en een afdoende verdedigingslinie op te bouwen. Om de zogenaamde ‘adequate procedures’ te kunnen aantonen. Of te voldoen aan de richtlijnen van het Amerikaanse Ministerie van Justitie. Geschenken, vertier, hospitality, sponsoring, goede doelen, commissie- en faciliterende betalingen: wanneer zijn ze sound business en wanneer corrupt? Waar zitten de grootste risico’s? Aan welke eisen moet jouw organisatie voldoen om de ‘license to operate’ te verdienen of in stand te houden? Wat is de beste pragmatische aanpak? Waarom zouden we het geen anti-omkopingsprogramma moeten noemen? Hoe krijg je andere afdelingen mee? Hoe zorg je er voor dat de boodschap aankomt, beklijft en leidt tot gewenst gedrag? Je leert om direct aan de slag te kunnen met de “7 elementen van een effectief anti-corruptie programma”

Compliance Webinar

Integriteit voor bedrijfsjuristen en Compliance Professionals

Het compliance webinar integriteit is een korte, zeer interactieve online sessie om te leren hoe jij zelf in de praktijk zakelijke dilemma’s kunt faciliteren of modereren, zonder dat jij altijd een antwoord hoeft te hebben op alle vragen. Het webinar legt uit waarom het woord ‘integriteit’ gevoelig kan liggen, hoe je dat kunt voorkómen, en hoe jij het denken over integriteit (en ethiek) toch kunt inzetten om collega’s en leidinggevenden het ‘verantwoorde, juiste’ gedrag te laten kiezen. Vol tips, valkuilen, best én good practices van andere organisaties, waar jij zelf direct mee aan de slag kunt. Indien er tijd over is, zullen we samen een of twee dilemma’s met deze beproefde methode gaan ‘afpellen’. Je leert om direct aan de slag te kunnen met deze aanpak zonder de dominee of het ethisch geweten van de organisatie of Roomser dan de Paus te worden.

Compliance Webinar

Hoe hou je het levend?

Dit webinar geeft heel veel voorbeelden en tips mbt de vraag hoe jij ‘verantwoord zakendoen’ en jouw compliancce programma ‘levend’ kunt houden. Wat betekent ‘levend’ voor jou en jouw organisatie? Hoe weet je of het leeft of niet? Hoe meet je het? Wat zeggen andere cursisten daarover? Heb je ons 20-stappenplan al doorgevoerd? Of gaat de business financieel even slecht, en er is dus geen of amper aandacht voor ‘compliance’. Wat zou jij dan kunnen doen om geen maanden of zelfs jaren te ‘verliezen’? Om de boodschap ‘levend’ te houden? Anderen aan het werk te houden en geen bochten afsnijden? Toch integere, verantwoorde besluiten laten nemen, de cultuur blijven verbeteren. Vol inspiratie!

Deel dit :

Voor wie zijn deze webinars?

 • Voor iedereen die worstelt met praktijk problemen
 • Voor iedereen die compliance naar een hoger niveau wil tillen
 • Voor iedereen die houdt van een hoge mate van interactie en kennisdeling

Programma korte middagwebinars

13.00 Welkom, introductieronde, agenda, planning
15.00 Afronding (voor wie weg moet), evaluatie, vragen (voor wie nog even kan blijven), vervolgstappen
15.30 Einde

Naast deze compliance workshops bieden wij ook drie compliance cursussen aan. Klik hier voor meer informatie!

Ervaringen van eerdere cursisten

Tenslotte enkele citaten van cursisten uit eerdere webinars en cursussen:

“De combinatie van foundation en advanced course geven de compliance professional, ook uit een andere sector, een prima en handzame basis. Zelfs als hij of zij nog niet zo ervaren is. Ze bevatten een goed doordachte combinatie van pragmatiek en theorie.“

  Monique Ravoo

  ZZP-er

  "Roland brengt de Foundation Course met passie en overtuiging waardoor de besproken onderwerpen je blijven boeien."

   Menzo De Muinck Keizer

   Achmea

   Heel nuttig en leerzaam! Een bijzonder informatieve en interactieve dag waaruit blijkt dat compliance van en voor iedereen is!

    Albert Pater

    AUMC

    “Roland is zeer ervaren in zijn vakgebied en in dat vakgebied ook bevlogen en zeer inspirerend. Hij weet het energieniveau van de cursusgroep hoog te houden en werkt met pakkende voorbeelden en praktijksituaties, waardoor het een interactieve cursus wordt.”

     Linda Johannsmann

     KPMG

     “Roland kan bogen op een zee van ervaring, maar door uitstekend te doceren laat hij zijn gehoor niet verdrinken: in een woord inspirerend!”

      Erik de Jong

      Bright Alley

      “Roland Notermans weet zijn brede ervaring op het gebied van compliance en zijn gedegen kennis van het onderwerp met energie en enthousiasme over te brengen. Daar heb ik erg veel van opgestoken! Deelname aan zijn bijeenkomsten zal niet teleurstellen.”

       Margriet Doolaard

       Stork Technologies

       “Roland staat echt boven de materie en switcht gemakkelijk tussen theorie en praktijk. Wat betekent dat? Never a dull moment en bovendien rechtstreeks toepasbaar”.

        Paul Drop

        ECT

        "Roland is een van die weinige sprekers in Nederland die compliance-gerelateerde onderwerpen op een echt toegankelijke, enthousiaste en humoristische maar toch inhoudelijke wijze weet over te brengen op zijn publiek."

         Edo Thijssen

         NIBC

         Roland is one of the Dutch legal experts on corporate compliance. There are many courses offered on compliance, but Roland's teaching stands out due to his practical approach based on hands on experience with implementing global compliance within multinational companies. The course provides not only the do's, but also valuable don'ts, which are harder to come by. His "dot on" examples stay with you long after the course.

          Prof. Lokke Moerel
          Prof. Lokke Moerel

          Tilburg University

          Roland wist mij de hele dag te boeien (voor mij bijna een unicum).

           karin Kuiper
           karin Kuiper

           De Woonschakel

           Roland heeft erg veel kennis van compliance, kan de stof goed en op een interessante manier uitleggen, behandelde alle cursisten met respect, toonde interesse, heeft gevoel voor humor, gaf oplossingen voor problemen van cursisten, weet wat er speelt in de branche...

            Edwin Cornelissen
            Edwin Cornelissen

            Stichting Woonbedrijf

            In the past weeks, I had great help with our compliance trainings and I think it is definitely useful for more companies. Roland Notermans gave the training via zoom and did it in an excellent way. Our board and business units were enthusiastic and recommended the training. Thank you Roland!

             Nienke van Dijk
             Nienke van Dijk

             Brocacef

             Roland heeft heel veel kennis en weet dit erg goed en enthousiast over te brengen op zijn cursisten. Daarnaast vind ik het prettig dat hij veel gebruik maakt van voorbeelden uit de praktijk. Hiermee komt de stof heel dichtbij.

              Irma Holtman
              Irma Holtman

              Triada

              Zeer interessante workshop 'anti-corruptie' gedaan. Voorbeelden uit de dagelijkse praktijk besproken. Concreet, nuttig, leerzaam. Roland, bedankt!

               Peter van der Krift
               Peter van der Krift

               CEVA Logistics

               "Roland is een man die overloopt van ervaring en dit op een rustige, heldere en plezierige wijze weet over te brengen op de groep."

                Jan Dunning
                Jan Dunning

                Accolade

                De Foundation Course was alles en meer wat ik ervan verwacht had. Het is een helder opgezette training die helpt mensen op een gestructureerde, zinvolle manier, met compliance aan de slag te gaan. Roland geeft op een inspirerende en heldere wijze de training. De jarenlange ervaring spat er vanaf. De training heeft mij geholpen om de vele ideeën en gedachten die ik had over compliance te ordenen en heeft mij het vertrouwen gegeven op een effectieve manier met compliance aan de slag te gaan, met het allerbelangrijkste aspect constant in gedachte: het gaat om mensen en gewenst gedrag.

                 Irene op den Buijs
                 Irene op den Buijs

                 ASML

                 The "Foundation course" provided by Roland is one of the most impressive and sparkling that I have ever participated. The real art is to understand compliance much deeper than only "rules and legal boundaries", but the certain mindset and the ability of top management to place compliance to a right place within an organization.

                  Olga Peeters
                  Olga Peeters

                  Eastman Chemical Company

                  Roland has the ability to make Compliance be understood easily by non-legal people. I recommend him for his clarity and effective communication.

                   Raffaele Zucca Alessandrelli
                   Raffaele Zucca Alessandrelli

                   Denso

                   Handige informatie


                   EACH webinar (and course) can be given in English as well (minimum 3 participants); elk webinar kan ook in-house worden gegeven (minimaal 3 cursisten)

                    • Compliance webinar Onderzoeksprotocol en interne onderzoeken doen vond plaats op 3 april 2023 (13.00-15.00u)
                    • Compliance webinar Soft controls, hard controls, nudges, vindt plaats op 8 mei 2023 (13.00-15.00u)
                    • Compliance webinar SpeakUp, klokkenluiden en meldprocedures, vindt plaats op 22 mei 2023 (13.00-15.00u)
                    • Compliance webinar Integriteit voor bedrijfsjuristen en Compliance Professionals vindt plaats op 5 juni 2023 (13.00-15.00u)
                    • Compliance webinar Anti-corruptie vindt plaats op 12 juni 2023 (13.00-15.00u)
                    • Compliance webinar Hoe hou je het levend vindt plaats op 19 juni 2023 (13.00-15.00u)
                   • De kosten voor deze webinars zijn € 175,- (exclusief BTW, inclusief lesmateriaal!). Groepskorting mogelijk: bij een inschrijving van twee of meer personen van dezelfde organisatie 10% korting op de totaalprijs (mits één factuur ipv twee en tegelijkertijd ingeschreven)!
                   • Compliance webinar Foundation Course vindt plaats op 23 maart en 13 juni 2023 (indien de fysieke bijeenkomst vanwege overheidsmaatregelen geen doorgang mag vinden of minder dan 6 deelnemers) van 09.00 -13.00 uur (kosten zijn dan 335,- ex BTW; de cursusinhoud is gelijk aan de volledige dag in Doorn maar het tempo ligt veel hoger).

                   Let op: na inschrijving vindt geen restitutie plaats, alleen vervanging of een voucher, tenzij het webinar wordt geannuleerd vanwege te weinig cursisten (minimum is drie). Bel mij gerust om te overleggen of dit aansluit bij jouw behoeften: telefonisch advies is altijd gratis!
                   Mijn nummer is: 0654914377: indien ik bezet ben, bel ik altijd binnen 24 uur terug (ook op zaterdagen)

                   Korte Vraag

                   Dag,

                   jij zou mij enorm helpen indien jij zou aangeven wat jouw grootste compliance-behoefte is de komende 6 maanden, qua webinars, cursussen, documenten of advies. Dag mag uiteraard anoniem. Wil jij aub jouw antwoord hier typen:………….?

                   En indien jij jouw emailadres achterlaat dan stuur ik jou nog iets van waarde toe!

                   Alvast veel dank!

                   😊

                   Roland