Aanbod compliance webinars

Compliance webinars

De Compliance Academie biedt momenteel vijf verschillende online webinars aan. Waarom een compliance webinar?
 • Direct toepasbaar
 • Pragmatisch, kort, to-the-point
 • afgestemd op praktijkbehoeften
 • Inspirerend
 • Gebaseerd op veel good en best practices, valkuilen, tips
 • In één sessie antwoord op jouw belangrijkste vragen
 • Zelf aan de slag de volgende dag met een pragmatische aanpak
 • 2 of 3 PO / PE punten middels Certificaat van Deelname

Mag je dit missen? Nu niet aarzelen maar doen! Kijk naar meer dan 100 aanbevelingen voor de cursussen van De Compliance Academie op mijn linkedin profiel.

Compliance webinar: Anti-corruptie


Het compliance webinar anti-corruptie is een korte online sessie om te achterhalen wat je nu in de praktijk allemaal zou moeten doen om corruptie terug te dringen, om pro-actief de cultuur te verbeteren en een afdoende verdedigingslinie op te bouwen. Om de zogenaamde ‘adequate procedures’ te kunnen aantonen. Of te voldoen aan de richtlijnen van het Amerikaanse Ministerie van Justitie. Geschenken, vertier, hospitality, sponsoring, goede doelen, commissie- en faciliterende betalingen: wanneer zijn ze sound business en wanneer corrupt? Waar zitten de grootste risico’s? Aan welke eisen moet jouw organisatie voldoen om de ‘license to operate’ te verdienen of in stand te houden? Wat is de beste pragmatische aanpak? Waarom zouden we het geen anti-omkopingsprogramma moeten noemen? Hoe krijg je andere afdelingen mee? Hoe zorg je er voor dat de boodschap aankomt, beklijft en leidt tot gewenst gedrag? Je leert om direct aan de slag te kunnen met de “7 elementen van een effectief anti-corruptie programma”

Compliance webinar: Onderzoeksprotocol en interne onderzoeken doen


Dit webinar geeft antwoord op de vraag: waarom vindt het Huis voor Klokkenluiders een Onderzoeksprotocol eigenlijk een MUST? Hoe ziet zoiets er uit en wat zou er in moeten staan? Waarom is het vooral belangrijk voor elke medewerker en organisatie en de behoefte aan transparantie? En waarom zou elke organisatie daarnaast een handboek interne onderzoeken moeten hebben? Hoe ziet zoiets er dan uit? Waarom kan dat heel veel ellende voorkomen? Wat zijn de 6 principes waaraan elk intern onderzoek moet voldoen? We gaan naar veel good en best practices kijken van andere organisaties; horen en zien wat wel en niet werkt.

Compliance webinar: SpeakUp cultuur ipv klokkenluiden: hoe kom je daar?


Dit webinar geeft antwoord op de vraag: waarom is een veilige doe-je-mond-open cultuur zo belangrijk en moet je het woord 'klokkenluiden' altijd vermijden? Waarom moet je anoniem melden en door derde partijen wel mogelijk maken? Hoe help je jouw eigen leidinggevenden het beste? Hoe kom je van bespreekbaar maken naar aanspreken? Wat zijn de laatste benchmarks, hoeveel meldingen zou ik eigenlijk mogen verwachten, en hoe komen we daar? En wat moeten we nu al doen om aan de vorig jaar aangenomen Europese richtlijn over klokkenluiden volgend jaar te kunnen voldoen? In dit webinar krijg je antwoord op die vragen. En méér.

Compliance webinar: Soft controls, hard controls, nudges


Dit webinar geeft antwoord op de vraag: waarom hebben we naast hard controls ook soft controls nodig? Wat zijn het, en hoe kun je die het beste introduceren in jouw eigen organisatie? Wat kunnen we leren van heel veel voorbeelden bij andere organisaties? Wat zijn nudges, en hoe zet je die optimaal in om de effectiviteit van jouw eigen compliance programma te verhogen? Wat kunnen we leren van Nobelprijswinnaars Richard Thaler en Daniel Kahneman? Veel tips, voorbeelden en inzichten in dit intensief webinar!

Voor wie zijn deze webinars?

 • Voor iedereen die worstelt met praktijk problemen
 • Voor iedereen die compliance naar een hoger niveau wil tillen
 • Voor iedereen die houdt van een hoge mate van interactie en kennisdeling


Programma korte middagwebinars

13.30 Welkom, introductieronde, agenda, planning
15.30 Afronding (voor wie weg moet), evaluatie, vragen (voor wie nog even kan blijven), vervolgstappen
16.00 Einde


Handige informatie

 • Compliance webinar Anti-corruptie vindt plaats op 11 maart 2021 alsook 15 juni 2021 (13.30-15.30u)
 • Compliance webinar Onderzoeksprotocol en interne onderzoeken doen vindt plaats op 4 februari 2021 alsook 15 april 2021 (13.30-15.30u)
 • Compliance webinar SpeakUp, klokkenluiden en meldprocedures, vindt plaats op 11 februari 2021 alsook 22 april 2021 (13.30-15.30u)
 • Compliance webinar Soft controls, hard controls, nudges, vindt plaats op 18 maart 2021 alsook 10 juni 2021 (13.30-15.30u)
 • De kosten voor deze webinars zijn € 175,- (exclusief BTW, inclusief lesmateriaal!). Groepskorting mogelijk: bij een inschrijving van twee of meer personen van dezelfde organisatie 10% korting op de totaalprijs (mits één factuur ipv twee)!
 • Compliance webinar Foundation Course vindt plaats op 18 mei en 21 juni (indien de fysieke bijeenkomst vanwege COVID19 geen doorgang mag vinden) van 09.00 -13.00 uur (kosten zijn 335,- ex BTW; de cursusinhoud is gelijk aan de volledige dag in Doorn maar het tempo ligt veel hoger)

 • Na inschrijving vindt geen restitutie plaats, alleen vervanging of een voucher. Bel mij gerust om te overleggen of dit aansluit bij jouw behoeften: het is gratis! Mijn nummer is: 0654914377

  Naast deze compliance workshops bieden wij ook drie compliance cursussen aan. Klik hier voor meer informatie!