Compliance Cursus

Een compliance cursus die jou echt gaat helpen!

Compliance Cursussen

De Compliance Academie biedt cursussen aan die jou echt gaan helpen. Waarom een compliance cursus?

Meer dan 100 aanbevelingen

Mag je dit missen? Nu niet aarzelen maar gewoon doen. Kijk naar de meer dan 100 aanbevelingen voor de cursussen van De Compliance Academie op mijn linkedin profiel.

Compliance cursus

De Foundation Course

Compliance cursus: de Foundation Course biedt de grondslagen en basis voor hen die een fundament willen. Voor diegenen die graag door de bomen het bos willen (blijven) zien. Voor diegenen die de complexe en zeer brede materie van corporate compliance graag eens helder teruggebracht willen zien tot hoofdzaken en essenties.

Voor wie is deze cursus?

 • Voor iedereen die geen tot weinig praktijkervaring heeft (minder dan 1 à 3 jaren fulltime ervaring)
 • Voor iedereen die compliance moet introduceren of er plotseling bij moet doen in zijn of haar organisatie
 • Voor advocaten die 6 NOVA punten willen behalen en hun klant beter begrijpen
 • Voor bedrijfsjuristen, HR managers, communicatie deskundigen, IT managers, auditors, controllers & kwaliteitsmanagers
 • Voor iedereen die zich wil laten inspireren of nieuwe inzichten op wil doen, met name hoe anderen in beweging te krijgen zonder alle taken zelf uit te moeten voeren

De Foundation Course behandelt de “7 elementen van elk effectief compliance programma” in een hoog tempo met heel veel tips, valkuilen, good & best practices van andere organisaties en mijn 20 jaren eigen ervaringen. Met corporate compliance bedoelen wij het geheel van een intern compliance and ethics programma voor niet-financiële organisaties (die kunnen profit en non-profit zijn). Collega’s uit de financiële wereld zijn welkom omdat de 7 elementen ook daar gelden, maar er zal geen specifieke aandacht worden besteed aan financiële wet- en regelgeving (zoals de Wft en dergelijke).

Handige informatie

 • Deze compliance cursus wordt in het najaar gegeven: op donderdag 30 september, te Doorn (Landgoed Beukenrode; vanwege het Covid19-virus nemen we extra maatregelen; indien vanwege COVID19 het niet is toegestaan om op 30 september bijeen te komen, dan heb jij de keuze om diezelfde ochtend van 0900-1300u de Foundation Course als webinar te volgen of om op 11 november fysiek de hele dag deze cursus bij te wonen; de cursusinhoud van zo’n webinar is gelijk aan de volledige dag maar het tempo ligt veel hoger)
 • Deze cursus wordt tevens gegeven op donderdag 11 november 2021
 • De kosten voor deze cursus zijn € 395,- (exclusief BTW, inclusief lunch en lesmateriaal); als webinar kost de Foundation Course altijd € 335,- (ex BTW, inclusief lesmateriaal)
 • Vroegboekkorting mogelijk! Bij inschrijving voor de fysieke bijeenkomst: 3 weken of meer van te voren 15% korting op de totaal prijs!

Deel dit :

Programma

09.00 Ontvangst met koffie/thee
09.30 Start cursus
13.00 Lunch en boswandeling
13.45 Vervolg cursus
16.30 Einde

Compliance cursus

Advanced Course

Compliance cursus: de Advanced Course bouwt voort op het fundament dat is gelegd in de Foundation Course. Bedoeld voor diegenen die de Foundation Course tenminste een half jaar geleden hebben gedaan. Ook bedoeld voor diegenen die enige praktijkervaring hebben, in de verwachting dat zij de “7 elementen van een effectief compliance programma” of een vergelijkbare aanpak al kennen en (gedeeltelijk) toepassen in hun praktijk.

Voor wie is deze cursus?

 • Voor iedereen die 2 of meer jaar praktijk ervaring heeft met compliance uitdagingen
 • Voor iedereen die compliance al (gedeeltelijk) toepast binnen zijn of haar organisatie
 • Voor advocaten die 6 NOVA punten willen behalen en momenteel adviseren op deelgebieden (zoals privacy; mededingingsrecht; anti-corruptie; e.d.)
 • Voor bedrijfsjuristen, HR managers, communicatie deskundigen, IT managers, auditors, controllers & kwaliteitsmanagers
 • Voor iedereen die houdt van sterke interactie en kennisdeling

Deze cursus (verdiepingsdag) wordt in de vorm van een ronde tafelgesprek in kleinere groepen gegeven om de interactiviteit te vergroten en meer aandacht te kunnen besteden aan de kernvragen, uitdagingen en dilemma’s van de deelnemers. Die mogen wel maar hoeven niet te worden gedeeld met de andere deelnemers. In de praktijk blijkt dat velen tegen dezelfde vragen, struikelblokken, frustraties, uitdagingen aanlopen. Vaak hebben andere deelnemers in het verleden al een eigen oplossing gevonden waar anderen van zouden kunnen leren. Dankzij de hoge interactiviteit beperkt het leren zich dus niet tot hetgeen de beide docenten als suggestie of oplossing naar voren brengen, waardoor het een echte verdiepingsdag wordt: voor professionals die graag met elkaar de diepte ingaan.

Handige informatie

 • Deze compliance dag vindt plaats op donderdag 18 november 2021 te Doorn (let op: gewijzigde datum! Landgoed Beukenrode; vanwege het Covid19-virus nemen we extra maatregelen)
 • De kosten voor deze cursus zijn € 395,- (exclusief BTW, inclusief lunch)


*Vroegboekkorting mogelijk!
Bij een inschrijving van 3 weken of meer van te voren 15% korting op de totaal prijs!
Dit najaar geven we ook tweemaal de AEDES Leergang Compliance voor woningcorporaties: 27 september en 11 oktober te Nootdorp; of 29 november te Zwolle (met webinars op dinsdagmiddag 6 december). KLIK HIER voor de brochure.

Deel dit :

Programma

09.00 Ontvangst met koffie/thee
09.30 Start cursus
13.00 Lunch en boswandeling
13.45 Vervolg cursus
16.30 Einde

Bel mij gerust om te overleggen of dit aansluit bij jouw behoeften: het is gratis! Mijn nummer is: 0654914377

Ervaringen van eerdere cursisten

Tenslotte enkele citaten van cursisten uit eerdere cursussen en webinars:

“De combinatie van foundation en advanced course geven de compliance professional, ook uit een andere sector, een prima en handzame basis. Zelfs als hij of zij nog niet zo ervaren is. Ze bevatten een goed doordachte combinatie van pragmatiek en theorie.“

  Monique Ravoo

  ZZP-er

  "Roland brengt de Foundation Course met passie en overtuiging waardoor de besproken onderwerpen je blijven boeien."

   Menzo De Muinck Keizer

   Achmea

   Heel nuttig en leerzaam! Een bijzonder informatieve en interactieve dag waaruit blijkt dat compliance van en voor iedereen is!

    Albert Pater

    AUMC

    “Roland is zeer ervaren in zijn vakgebied en in dat vakgebied ook bevlogen en zeer inspirerend. Hij weet het energieniveau van de cursusgroep hoog te houden en werkt met pakkende voorbeelden en praktijksituaties, waardoor het een interactieve cursus wordt.”

     Linda Johannsmann

     KPMG

     “Roland kan bogen op een zee van ervaring, maar door uitstekend te doceren laat hij zijn gehoor niet verdrinken: in een woord inspirerend!”

      Erik de Jong

      Bright Alley

      “Roland Notermans weet zijn brede ervaring op het gebied van compliance en zijn gedegen kennis van het onderwerp met energie en enthousiasme over te brengen. Daar heb ik erg veel van opgestoken! Deelname aan zijn bijeenkomsten zal niet teleurstellen.”

       Margriet Doolaard

       Stork Technologies

       “Roland staat echt boven de materie en switcht gemakkelijk tussen theorie en praktijk. Wat betekent dat? Never a dull moment en bovendien rechtstreeks toepasbaar”.

        Paul Drop

        ECT

        "Roland is een van die weinige sprekers in Nederland die compliance-gerelateerde onderwerpen op een echt toegankelijke, enthousiaste en humoristische maar toch inhoudelijke wijze weet over te brengen op zijn publiek."

         Edo Thijssen

         NIBC

         Roland is one of the Dutch legal experts on corporate compliance. There are many courses offered on compliance, but Roland's teaching stands out due to his practical approach based on hands on experience with implementing global compliance within multinational companies. The course provides not only the do's, but also valuable don'ts, which are harder to come by. His "dot on" examples stay with you long after the course.

          Prof. Lokke Moerel
          Prof. Lokke Moerel

          Tilburg University

          Roland wist mij de hele dag te boeien (voor mij bijna een unicum).

           karin Kuiper
           karin Kuiper

           De Woonschakel

           Roland heeft erg veel kennis van compliance, kan de stof goed en op een interessante manier uitleggen, behandelde alle cursisten met respect, toonde interesse, heeft gevoel voor humor, gaf oplossingen voor problemen van cursisten, weet wat er speelt in de branche...

            Edwin Cornelissen
            Edwin Cornelissen

            Stichting Woonbedrijf

            In the past weeks, I had great help with our compliance trainings and I think it is definitely useful for more companies. Roland Notermans gave the training via zoom and did it in an excellent way. Our board and business units were enthusiastic and recommended the training. Thank you Roland!

             Nienke van Dijk
             Nienke van Dijk

             Brocacef

             Roland heeft heel veel kennis en weet dit erg goed en enthousiast over te brengen op zijn cursisten. Daarnaast vind ik het prettig dat hij veel gebruik maakt van voorbeelden uit de praktijk. Hiermee komt de stof heel dichtbij.

              Irma Holtman
              Irma Holtman

              Triada

              Zeer interessante workshop 'anti-corruptie' gedaan. Voorbeelden uit de dagelijkse praktijk besproken. Concreet, nuttig, leerzaam. Roland, bedankt!

               Peter van der Krift
               Peter van der Krift

               CEVA Logistics

               "Roland is een man die overloopt van ervaring en dit op een rustige, heldere en plezierige wijze weet over te brengen op de groep."

                Jan Dunning
                Jan Dunning

                Accolade

                De Foundation Course was alles en meer wat ik ervan verwacht had. Het is een helder opgezette training die helpt mensen op een gestructureerde, zinvolle manier, met compliance aan de slag te gaan. Roland geeft op een inspirerende en heldere wijze de training. De jarenlange ervaring spat er vanaf. De training heeft mij geholpen om de vele ideeën en gedachten die ik had over compliance te ordenen en heeft mij het vertrouwen gegeven op een effectieve manier met compliance aan de slag te gaan, met het allerbelangrijkste aspect constant in gedachte: het gaat om mensen en gewenst gedrag.

                 Irene op den Buijs
                 Irene op den Buijs

                 ASML

                 The "Foundation course" provided by Roland is one of the most impressive and sparkling that I have ever participated. The real art is to understand compliance much deeper than only "rules and legal boundaries", but the certain mindset and the ability of top management to place compliance to a right place within an organization.

                  Olga Peeters
                  Olga Peeters

                  Eastman Chemical Company

                  Roland has the ability to make Compliance be understood easily by non-legal people. I recommend him for his clarity and effective communication.

                   Raffaele Zucca Alessandrelli
                   Raffaele Zucca Alessandrelli

                   Denso