Voor  praktijkmensen, dóór praktijkmensen cursussen waar je écht iets aan hebt ....

NUX Compliance Consultancy

Compliance gaat naar mijn mening over goed gedrag. Over verantwoord handelen. Over helderheid verschaffen aan elke medewerker over de kernwaarden en over de vraag: “HOE wil deze organisatie haar doelen bereiken?”. Over de manier waarop je wel en geen zaken wilt doen. Zodat het bedrijf over 4, 8, en 12 jaar nog steeds wordt gekozen op basis van uitstekende reputatie, prijs/kwaliteitverhouding en niet dankzij “illegale” transacties of onverantwoorde risico’s. Zodat de organisatie een respectvolle, betrouwbare partner is en blijft waar talent zich thuis én veilig, gezien voelt. Vertrouwen, respect, verantwoord en reputatie zijn daarbij sleutelwoorden.

Compliance is dus van en voor alle medewerkers – maar het woord heeft richting medewerkers een negatieve bijklank. Liever gebruik ik in de communicatie naar medewerkers: ‘verantwoord handelen’ of ‘responsible business conduct’.

NUX Compliance Consultancy levert de oplossing voor jouw compliance-probleem! Ik ondersteun mijn klanten hoe het vage woord compliance om te zetten in effectieve programma’s, trainingen of e-learnings, mini-learnings, toolboxen en begrijpelijke communicaties. Middels heldere gedragscodes en inspirerende trainingen, dilemma sessies en workshops die medewerkers WEL kunnen begrijpen. Die hen aan het denken en doen zetten. Zodat communicatie leidt tot compliant gedrag in de dagelijkse praktijk. Van goede governance naar regulatory compliance naar integrity management (‘behavioural compliance’), met aandacht voor hard én soft controls, gedrag en cultuur. Dus compliance én ethics, niet alleen maar wetten volgen. Wel samen werken aan een veilige werkcultuur.

Mijn werkzaamheden strekken zich uit van het eenmalig klankborden of een audit uitvoeren tot en met het schrijven van gedragscodes, onderliggende handleidingen, meldprocedures, e-learnings, train-the-trainer programma’s, toolkits voor managers en compliance ambassadeurs, vertrouwenspersonen, onderzoeksprotocollen, handboeken interne onderzoeken uitvoeren en het houden van in-house trainingen en dilemma-workshops tot en met het tijdelijk de-facto fungeren als coach voor de compliance officer/manager, extern anoniem meldpunt en al hetgeen de klant daadwerkelijk nodig heeft om zelf verder te kunnen met het programma. Inclusief het ‘trainen’ (soms zelfs hard aanpakken) van de Raad van Bestuur, andere stafafdelingen en/of hogere managementlagen, of alle Vertrouwenspersonen. Dat alles heb ik als volgt gevisualiseerd:

Klik op de afbeelding voor een grote versie of om deze te downloaden

Mijn ambitie

Mijn ambitie is om mijn klanten zo spoedig mogelijk in staat te stellen de compliance aanpak zelf verder te brengen zonder (veel) advies van buitenaf. Zodanig, dat het een “normaal” onderdeel van verantwoord handelen wordt in de organisatie. Zodat het in de DNA komt van JOUW organisatie.

Ik ben oprichter en eigenaar van NUX Compliance Consultancy en adviseer 4 dagen per week verschillende organisaties, vaak kort ter plekke en verder op afstand om de compliance onderdelen volledig aan te passen aan de stijl en cultuur van de klant. Altijd ontwikkeld vanuit de positie van de gemiddelde ontvanger. Eén dag per week heb ik gereserveerd voor De Compliance Academie, alsmede voor het geven van workshops, seminars, trainingen en het modereren van grote bijeenkomsten bij diverse organisaties en instituten (zoals de Governance University, het NGB, AEDES, Dialogue). Indien gewenst kan ik andere (goedkopere) compliance support experts inschakelen om een project zo kostenefficiënt mogelijk uit te voeren.

In de weekenden werk ik ‘s ochtends ook, maar breng ik vooral door met mijn gezin (drie volwassen kinderen), lieve echtgenote, kunst kijken, vrienden en sporten. ‘Werken’ is eigenlijk niet het juiste woord, want wat ik nu dagelijks doe, voelt helemaal niet als werken: je kunt mij geen groter plezier doen dan mij te bellen en te klankborden over jouw compliance-uitdagingen. Ik geniet van elk contactmoment!

Bezoek gerust mijn LinkedIn profiel (zie honderden onderschrijvingen en de dozijnen aanbevelingen), schrijf je in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of bel voor een gratis persoonlijke kennismaking of een halfuurtje klankborden: 06 54 91 43 77. Oudere versies van de nieuwsbrieven zijn terug te vinden onder het kopje blogs (daar staan inmiddels zo’n 100 blogs). Een email sturen kan natuurlijk ook: NUXCOMPLIANCE@KPNMAIL.NL

Op al mijn diensten zijn mijn algemene voorwaarden van toepassing, die je kunt downloaden van deze pagina.

Hiernaast zie je een bloemlezing van de ruim 100 klanten die ik heb mogen adviseren en/of nog steeds adviseer (maar ik adviseer ook heel kleine organisaties: de kleinste was 8 FTE):

Korte Vraag

Dag,

jij zou mij enorm helpen indien jij zou aangeven wat jouw grootste compliance-behoefte is de komende 6 maanden, qua webinars, cursussen, documenten of advies. Dag mag uiteraard anoniem. Wil jij aub jouw antwoord hier typen:………….?

En indien jij jouw emailadres achterlaat dan stuur ik jou nog iets van waarde toe!

Alvast veel dank!

😊

Roland