NUX Compliance Consultancy

Compliance gaat naar mijn mening over goed zakelijk gedrag. Over verantwoord zakendoen. Over helderheid verschaffen aan elke medewerker over de kernwaarden en het WAAROM van het bedrijf; over de manier waarop je wel en geen zaken wilt doen. Zodat het bedrijf over 4, 8, en 12 jaar nog steeds wordt gekozen op basis van uitstekende reputatie, prijs/kwaliteit-verhouding en niet dankzij “illegale” transacties of onverantwoord gedrag. Zodat het bedrijf een respectvolle, betrouwbare omgeving is en blijft waar talent zich thuis voelt.

Compliance is dus van en voor iedereen -maar het woord heeft richting medewerkers een negatieve bijklank. Liever gebruik ik in de communicatie naar medewerkers: “verantwoord handelen”.

NUX Compliance Consultancy adviseert klanten hoe het vage woord compliance om te zetten in effectieve programma’s, trainingen en begrijpelijke communicaties. Middels heldere gedragscodes en inspirerende trainingen, dilemma sessies en workshops die medewerkers WEL kunnen begrijpen. Die hen aan het denken en doen zetten. Zodat communicatie leidt tot compliant gedrag in de dagelijkse praktijk. Van goede governance naar regulatory compliance naar integrity management (‘behavioural compliance’), met aandacht voor hard én soft controls, gedrag en cultuur.

Mijn werkzaamheden strekken zich uit van het eenmalig klankborden of een audit uitvoeren tot en met het schrijven van gedragscodes, onderliggende handleidingen, meldprocedures, train-the-trainer programma’s, toolkits voor managers en compliance ambassadeurs, vertrouwenspersonen, onderzoeksprotocollen, en het houden van in-house trainingen en dilemma-workshops tot en met het de-facto fungeren als compliance officer/manager en al hetgeen de klant daadwerkelijk nodig heeft om zelf verder te kunnen met het programma. Dat heb ik als volgt gevisualiseerd:

 

 

Mijn ambitie is om mijn klanten zo spoedig mogelijk in staat te stellen de compliance aanpak zelf verder te brengen zonder (veel) advies van buitenaf. Zodanig, dat het een “normaal” onderdeel van verantwoord handelen wordt in de organisatie.

Ik ben oprichter en eigenaar van NUX Compliance Consultancy en adviseer 4 dagen per week verschillende organisaties, vaak kort ter plekke en verder op afstand om compliance volledig aan te passen aan de stijl en cultuur van de klant. Altijd ontwikkeld vanuit de positie van de gemiddelde ontvanger. Een dag heb ik gereserveerd voor De Compliance Academie, alsmede voor het geven van workshops, seminars, trainingen en het modereren van grote bijeenkomsten bij diverse organisaties en instituten (zoals de Governance University, het NGB, AEDES, Dialogue). Indien gewenst kan ik andere (goedkopere) compliance support experts inschakelen om een project zo kostenefficiënt mogelijk uit te voeren.

Bezoek gerust mijn LinkedIn profiel (zie honderden onderschrijvingen en vele aanbevelingen), schrijf je in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of bel voor een gratis persoonlijke kennismaking: 06 54 91 43 77. Oudere versies van de nieuwsbrieven zijn terug te vinden op: http://us8.campaign-archive2.com/home/?u=0296e737ef5d39f4e6cffed9c&id=c18bafc9f1 . Een email sturen kan natuurlijk ook: nuxcompliance@kpnmail.nl

Op al mijn diensten zijn mijn algemene voorwaarden van toepassing, die je kunt downloaden van deze pagina.

Onderstaand zie je een bloemlezing van de klanten die ik heb mogen adviseren en/of nog steeds adviseer: