Voor  praktijkmensen, dóór praktijkmensen cursussen waar je écht iets aan hebt ....

NUX Compliance Consultancy

Compliance gaat naar mijn mening over goed gedrag. Over verantwoord handelen. Over helderheid verschaffen aan elke medewerker over de kernwaarden en over de vraag HOE wil deze organisatie haar doelen bereiken. Over de manier waarop je wel en geen zaken wilt doen. Zodat het bedrijf over 4, 8, en 12 jaar nog steeds wordt gekozen op basis van uitstekende reputatie, prijs/kwaliteit-verhouding en niet dankzij “illegale” transacties of onverantwoord gedrag. Zodat de organisatie een respectvolle, betrouwbare partner is en blijft waar talent zich thuis voelt. Vertrouwen, respect en reputatie zijn daarbij sleutelwoorden.

Compliance is dus van en voor iedereen -maar het woord heeft richting medewerkers een negatieve bijklank. Liever gebruik ik in de communicatie naar medewerkers: ‘verantwoord handelen’ of ‘responsible business behvior’.

NUX Compliance Consultancy adviseert klanten hoe het vage woord compliance om te zetten in effectieve programma’s, trainingen of elearnings, mini-learnings, toolboxen en begrijpelijke communicaties. Middels heldere gedragscodes en inspirerende trainingen, dilemma sessies en workshops die medewerkers WEL kunnen begrijpen. Die hen aan het denken en doen zetten. Zodat communicatie leidt tot compliant gedrag in de dagelijkse praktijk. Van goede governance naar regulatory compliance naar integrity management (‘behavioural compliance’), met aandacht voor hard én soft controls, gedrag en cultuur. Dus compliance én ethics, niet alleen maar wetten volgen.

Mijn werkzaamheden strekken zich uit van het eenmalig klankborden of een audit uitvoeren tot en met het schrijven van gedragscodes, onderliggende handleidingen, meldprocedures, train-the-trainer programma’s, toolkits voor managers en compliance ambassadeurs, vertrouwenspersonen, onderzoeksprotocollen, handboeken interne onderzoeken uitvoeren en het houden van in-house trainingen en dilemma-workshops tot en met het de-facto fungeren als compliance officer/manager, extern anoniem meldpunt en al hetgeen de klant daadwerkelijk nodig heeft om zelf verder te kunnen met het programma. Dat heb ik als volgt gevisualiseerd:

Klik op de afbeelding voor een grote versie of om deze te downloaden

Mijn ambitie

Mijn ambitie is om mijn klanten zo spoedig mogelijk in staat te stellen de compliance aanpak zelf verder te brengen zonder (veel) advies van buitenaf. Zodanig, dat het een “normaal” onderdeel van verantwoord handelen wordt in de organisatie. Zodat het in de DNA komt van JOUW organisatie.

Ik ben oprichter en eigenaar van NUX Compliance Consultancy en adviseer 4 dagen per week verschillende organisaties, vaak kort ter plekke en verder op afstand om de compliance onderdelen volledig aan te passen aan de stijl en cultuur van de klant. Altijd ontwikkeld vanuit de positie van de gemiddelde ontvanger. Eén dag per week heb ik gereserveerd voor De Compliance Academie, alsmede voor het geven van workshops, seminars, trainingen en het modereren van grote bijeenkomsten bij diverse organisaties en instituten (zoals de Governance University, het NGB, AEDES, Dialogue). Indien gewenst kan ik andere (goedkopere) compliance support experts inschakelen om een project zo kostenefficiënt mogelijk uit te voeren.

Bezoek gerust mijn LinkedIn profiel (zie honderden onderschrijvingen en de dozijnen aanbevelingen), schrijf je in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of bel voor een gratis persoonlijke kennismaking of een halfuurtje klankborden: 06 54 91 43 77. Oudere versies van de nieuwsbrieven zijn terug te vinden onder het kopje blogs (daar staan zo’n 50 blogs). Een email sturen kan natuurlijk ook: nuxcompliance@kpnmail.nl

Op al mijn diensten zijn mijn algemene voorwaarden van toepassing, die je kunt downloaden van deze pagina.

Hiernaast zie je een bloemlezing van de klanten die ik heb mogen adviseren en/of nog steeds adviseer (maar ik adviseer ook heel kleine organisaties: de kleinste was 8 FTE):