Voor  praktijkmensen, dóór praktijkmensen cursussen waar je écht iets aan hebt ....

Over Ons

Over de Compliance Academie

De Compliance Academie is opgericht om jou verder te helpen en in contact te brengen met veel anderen die ook liever kennis willen delen dan het wiel zelf uitvinden. Indien jij meer wilt weten over de mogelijkheden om in-house een van de cursussen te laten plaatsvinden, bel (0654914377) of email ons dan (contact).

Ook indien jij wilt horen hoe NUX Compliance Consultancy jouw corporate compliance / business conduct programma kan helpen verbeteren. Onze grootste motivatie is dat jij daadwerkelijk wordt geholpen!

NUX Compliance adviseert organisaties over hun bestaande compliance programma en begeleidt hen gedurende korte of langere periodes om hun eigen compliance, ethics & business conduct programma’s op een hoger plan te tillen.

Voorbeelden zijn Heineken, Coca Cola, Strukton, VolkerWessels, Fugro, Aalberts, ASM International, ASML, SBM Offshore, Koninklijke Ahrend, Bavaria en kleinere organisaties (referenties op aanvraag).

Roland Notermans

Oprichter/Docent

De Oprichter

De Compliance Academie is opgericht door Roland Notermans die inmiddels meer dan 25 jaar ervaring heeft met compliance en business conduct programma’s. Aanvankelijk als Hoofd Compliance en Juridische Zaken van de medische divisie van Koninklijke Philips met ruim 30.000 medewerkers.

Vervolgens als Senior Vice President, acting COO van de Juridische Functie wereldwijd en Hoofd Compliance van de Nederlandse Philips organisatie. Daar waren ruim 25 locale compliance officers actief. En sinds 2011 heeft hij een eigen adviesbureau geheten NUX Compliance Consultancy.

In de afgelopen jaren heeft Roland honderden cursussen, workshops en seminars gegeven, met meer dan 2000 cursisten. Over verschillende compliance-gerelateerde onderwerpen.

Zowel bij zijn eigen Academie alsook bij de Governance University (zowel voor commissarissen, bestuurders als secretarissen), voor AEDES, voor het Nederlands Compliance Instituut, het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (Senior Counsel Legal Academy en Legal Leadership Academy), De Brauw Blackstone Westbroek, Houthoff, AKD en andere advocatenkantoren, EVO-Fenedex, maar bovenal heel veel in-house trainingen, workshops en dergelijke.

Al die ervaringen komen nu samen op een plek zodat jij daarvan kunt profiteren: De Compliance Academie.

Onze Expertise

Het Team

Fred van der Drift

Fred studeerde Civiel Recht aan de Rijksuniversiteit Leiden (1987), en Vennootschaps- en Ondernemingsrecht aan de Grotius Academie (1995 cum laude). Werkzaam als Corporate Secretary en General Counsel Legal & Compliance bij beursgenoteerd Vastgoedfond NSI N.V. en als docent bij de Governance Universtity en De Compliance Academie. Was hiervoor werkzaam in de advocatuur en bij het Siemens concern als CEO van Siemens International Holding B.V. en General Counsel Legal & Compliance voor Noord West Europa.

Barbara Penders

Barbara is een onafhankelijk compliance consultant en juridisch adviseur en opereert onder de naam BC Counsel. Zij heeft voor veel bedrijven de opzet en implementatie van compliance programma’s verzorgd en kent de valkuilen van de dagelijkse praktijk. Haar aanpak is praktisch, gestructurerd en verhelderend.
Barbara is voormalig Hoofd Juridische Zaken en Compliance bij Unilever Benelux. Een inspirerend docent!

Anton Pieter van Logtestijn

Anton is voormalig hoofd Legal & Compliance van ASR. Momenteel is hij werkzaam als zelfstandig consultant, eigenaar van Symbius, trainer professionele vaardigheden in de Beroepsleiding advocaten en mede-docent Masterclass compliance bij ons.

Bianca Bernecker

Bianca Bernecker

Bianca is werkzaam bij SBM Offshore als Group Compliance Officer en D&I Ambassador. Ze heeft veel ervaring met de implementatie van compliance programma’s binnen internationale organisaties. Vanuit deze ervaring kan zij anderen leren om op een andere manier naar organisaties en culturen te kijken. Ze neemt je graag mee in hoe je samen met (leiderschaps)teams draagvlak kunt creëren om integriteit en compliance op een hoger niveau te krijgen. Haar aanpak is inspirerend, creatief, praktisch en ze weet anderen nieuwsgierig te maken door het brengen van vernieuwende invalshoeken.

Korte Vraag

Dag,

jij zou mij enorm helpen indien jij zou aangeven wat jouw grootste compliance-behoefte is de komende 6 maanden, qua webinars, cursussen, documenten of advies. Dag mag uiteraard anoniem. Wil jij aub jouw antwoord hier typen:………….?

En indien jij jouw emailadres achterlaat dan stuur ik jou nog iets van waarde toe!

Alvast veel dank!

😊

Roland