Docenten


De Compliance Academie is opgericht door Roland Notermans die meer dan vijftien jaar ervaring heeft met compliance en business conduct programma’s. Aanvankelijk als Hoofd Compliance en Juridische Zaken van de medische divisie van Koninklijke Philips met ruim 30.000 medewerkers. Vervolgens als Senior Vice President, acting COO van de Juridische Functie wereldwijd en Hoofd Compliance van de Nederlandse Philips organisatie. Daar waren ruim 25 locale compliance officers actief. En sinds enige jaren heeft hij een eigen adviesbureau geheten NUX Compliance Consultancy. NUX Compliance adviseert multinationals over hun bestaande compliance programma en begeleidt grote bedrijven gedurende langere periodes om hun eigen compliance, ethics & business conduct programma’s op een hoger plan te tillen (voorbeelden zijn ASML; Heineken; SHV; ECT; FrieslandCampina en andere bedrijven; referenties op aanvraag). Klik hier indien u meer informatie over NUX Compliance Consultancy wenst.

 

In de afgelopen vijftien jaren heeft Roland meer dan honderd cursussen, workshops en seminars gegeven. Over verschillende compliance, legal risk, reputation, legal department management en aanverwante onderwerpen. Zowel binnen de Philips groep als voor het Nederlands Compliance Instituut, de Legal Leadership Academy (Dialogue BV), De Brauw Blackstone Westbroek, Houthoff, AKD en andere advocatenkantoren, Het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen, de Bedrijfsjuristenmonitor en vele andere gelegenheden. In 2015 zal hij ook enige compliance onderwerpen verzorgen aan de Governance University.

Al die ervaringen komen nu samen op een plek zodat u daarvan kunt profiteren: De Compliance Academie. Opgericht om u verder te helpen en in contact te brengen met vele anderen die ook liever kennis willen delen dan het wiel zelf uitvinden.

Indien u meer wilt weten over de mogelijkheden om in-house een van de cursussen te laten plaatsvinden, bel (0654914377) of email ons dan (contact). Onze grootste motivatie is dat u daadwerkelijk wordt geholpen!

Ook indien u wilt horen hoe NUX Compliance Consultancy uw corporate compliance / business conduct programma kan helpen verbeteren, bel (0654914377) of email ons dan (contact).

Sergej Katus is senior advisor privacy compliance en heeft meer dan 15 jaren ervaring op privacy gebied, onder andere als privacy officer bij de Nederlandse Spoorwegen. Tevens actief betrokken via VNO-NCW bij het beinvloeden van wetgeving. Adviseert bedrijven, geeft workshops en helpt privacy uitdagingen overwinnen. Een inspirerend spreker!

Joost Wiebenga is Deputy General Counsel & Chief Ethics/ Compliance Officer EMEA van de multinationale onderneming Tyco. Joost is in 1975 afgestudeerd in Groningen als meester in de rechten en in 2009 heeft hij aan de Vrije Universiteit zijn Master’s Corporate Integrity & Compliance voltooid. Voor zijn werkzaamheden bij Tyco was Joost werkzaam bij het Surinaamse Ministerie van Justitie, Philips, AT&T, Lucent Technologies en FMO.  Joost heeft 3 jaar gewerkt en gewoond in de Verenigde Staten met zijn gezin. Joost is in zijn vrije tijd (pro deo) vice voorzitter van de anti-corruptie NGO Transparency International Nederland en spreekt / doceert regelmatig (pro-deo) – op eigen titel dan wel op verzoek van zijn werkgever of namens Transparency International – over diverse onderwerpen aangaande (juridische) compliance, integriteit en zakelijke gedragsregels in Nederland en in het buitenland, waaronder bij De Compliance Academie.

Fred van der Drift studeerde Civiel Recht aan de Rijksuniversiteit Leiden (1987), en Vennootschaps- en Ondernemingsrecht aan de Grotius Academie (1995 cum laude). Had zij eerste contact met compliance eind jaren tachtig bij Buruma Maris advocaten in fiscale strafrechtzaken. Begin jaren negentig naar Siemens als corporate secretary en General Counsel Nederland. Vanaf 2003 CEO van Siemens International Holding B.V. Veel internationale governance puzzles opgelost en compliance culturen op een noemer gebracht. Na het wereldwijde omkoopschandaal in 2008 door Siemens AG aangesteld als General Counsel Legal & Compliance Noord West Europa. In drie jaar het bestaande team geprofessionaliseerd en uitgebouwd van 50 naar 150 medewerkers. Voorstander van standaardisatie met oog voor locale context. Pleitbezorger van diversity. In 2012 al zijn Siemens functies aan vrouwelijke opvolgers overgedragen.

Michael van Woerden is voormalig hoofd Compliance van ABN AMRO Wholesale (Nederland). Momenteel is hij werkzaam als zelfstandig compliance consultant. Hij doceert en publiceert regelmatig. Onder zijn eind-redactie verschenen de boeken ‘Tien jaar compliance – de praktijk aan het woord’ (NIBE-SVV, 2010) en ‘Ondernemen zonder corruptie’ (WoltersKluwer, 2013).Roland Notermans
Roland Notermans
Oprichter/Docent

Sergej Katus
Sergej Katus
Senior advisor privacy compliance

Joost Wiebenga
Joost Wiebenga
Deputy General Counsel

Fred van der Drift
Fred van der Drift


Michael van Woerden
Michael van Woerden