Docenten


De Compliance Academie is opgericht door Roland Notermans die meer dan twintig jaar ervaring heeft met compliance en business conduct programma’s. Aanvankelijk als Hoofd Compliance en Juridische Zaken van de medische divisie van Koninklijke Philips met ruim 30.000 medewerkers. Vervolgens als Senior Vice President, acting COO van de Juridische Functie wereldwijd en Hoofd Compliance van de Nederlandse Philips organisatie. Daar waren ruim 25 locale compliance officers actief. En sinds 2011 heeft hij een eigen adviesbureau geheten NUX Compliance Consultancy. NUX Compliance adviseert organisaties over hun bestaande compliance programma en begeleidt hen gedurende korte of langere periodes om hun eigen compliance, ethics & business conduct programma’s op een hoger plan te tillen (voorbeelden zijn Heineken, Coca Cola, Strukton, VolkerWessels, Fugro, Aalberts, ASM International, ASML, SBM Offshore, Koninklijke Ahrend, Bavaria en kleinere organisaties; referenties op aanvraag). Klik hier indien u meer informatie over NUX Compliance Consultancy wenst.

In de afgelopen jaren heeft Roland honderden cursussen, workshops en seminars gegeven, met meer dan 1500 cursisten. Over verschillende compliance-gerelateerde onderwerpen. Zowel bij zijn eigen Academie alsook bij de Governance University (zowel voor commissarissen, bestuurders als secretarissen), voor het Nederlands Compliance Instituut, het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (Senior Counsel Legal Academy en Legal Leadership Academy), De Brauw Blackstone Westbroek, Houthoff, AKD en andere advocatenkantoren, EVO-Fenedex, AEDES, veel in-house trainingen en workshops en dergelijke.

Al die ervaringen komen nu samen op een plek zodat u daarvan kunt profiteren: De Compliance Academie. Opgericht om u verder te helpen en in contact te brengen met veel anderen die ook liever kennis willen delen dan het wiel zelf uitvinden. Indien u meer wilt weten over de mogelijkheden om in-house een van de cursussen te laten plaatsvinden, bel (0654914377) of email ons dan (contact). Onze grootste motivatie is dat u daadwerkelijk wordt geholpen!

Ook indien u wilt horen hoe NUX Compliance Consultancy uw corporate compliance / business conduct programma kan helpen verbeteren, bel (0654914377) of email ons dan (contact).

Barbara Penders is een onafhankelijk compliance consultant en juridisch adviseur en opereert onder de naam BC Counsel. Zij heeft voor veel bedrijven de opzet en implementatie van compliance programma’s verzorgd en kent de valkuilen van de dagelijkse praktijk. Haar aanpak is praktisch, gestructurerd en verhelderend.
Barbara is voormalig Hoofd Juridische Zaken en Compliance bij Unilever Benelux. Een inspirerend docent!

Fred van der Drift studeerde Civiel Recht aan de Rijksuniversiteit Leiden (1987), en Vennootschaps- en Ondernemingsrecht aan de Grotius Academie (1995 cum laude). Werkzaam als Corporate Secretary en General Counsel Legal & Compliance bij beursgenoteerd Vastgoedfond NSI N.V. en als docent bij de Governance Universtity en De Compliance Academie. Was hiervoor werkzaam in de advocatuur en bij het Siemens concern als CEO van Siemens International Holding B.V. en General Counsel Legal & Compliance voor Noord West Europa.

 

Anton Pieter van Logtestijn is voormalig hoofd Legal&Compliance van ASR. Momenteel is hij werkzaam als zelfstandig consultant, eigenaar van Symbius, trainer professionele vaardigheden in de Beroepsleiding advocaten en mede-docent Masterclass compliance bij ons.Roland Notermans
Roland Notermans
Oprichter/Docent

Fred van der Drift
Fred van der Drift


Anton Pieter van Logtestijn